hétfő, 07 augusztus 2017 20:05

DCS: F-4E Phantom II fejlesztés

Írta:
A Belsimtek új fejlesztéséről, a McDonnell Douglas F-4E Phantom II-ről tett közzé pár képet. Végre, egy hidegháborús típus, amiben még a "gőzmeghajtású" (mutatós :) műszerek vannak. Az F-4-en repülő személyzet kedvesen orrszarvú, Snoopy, repülő téglaként emlegette a típust. Az F-4D és E típusváltozatot gyártották a legnagyobb példányszámban, elfogó vadászként, csapásmérő és felderítő repülőgépként számos légierőben szolgált.


Az első vadászrepülőgép volt, amelyet egy időben alkalmazott a haditengerészet Blue Angels és a légierő Thunderbirds bemutató köteléke. Repült a haditengerészet, a légierő és a tengerészgyalogság alkalmazásában. Több bombát szállíthatott, mint a B-29 Superfortress és repült a brit, a nyugat német, a spanyol, az ausztrál, a görög, a török, az izraeli, egyiptomi, iráni, japán és a dél koreai légierőben is.

Az F-4E a DMAS-nek ( Digital Modular Avionics System – digitális moduláris avionikai rendszer) köszönhetően minden időjárási körülmény között bevethető volt, a DMAS egyszerre váltotta ki a navigációs számítógépet ( AN/ASN-46A), az inerciális navigációs rendszert AN/ASN-63) és a fegyverzet kioldó számítógépet (AN/ASQ-91), egyúttal automatikus megközelítésre is képes volt. A DMAS együttműködött az AN/APQ-120 rádiólokátorral és az AN/ASG-26 optikai rendszerrel.

A bal szárny belépőélébe épített AN/ASX-1 elektro-optikai rendszer lehetővé tette a nagy távolságra levő légi célok azonosítását.

A légi célok leküzdésére az AIM-9, AIM-7 rakéták és az M61 Vulcan gépágyú állt rendelkezésre.

A földi célok ellen hagyományos és irányított bombákkal, bomba konténerekkel, nem irányított rakétákkal, gépágyúval vagy a SUU-16/A gépágyúkonténerrel, AGM-65 Maverick és AGM-45 Shirke irányított rakétákat lehetett bevetni.

Az F-4E már képes volt a GBU-15 használatára is.

Célok keresésére és követésére az AN/AVQ-26 optikai-elektronikus konténert használhatta, amelyet a gép hasa alatti pilonra lehetett függeszteni. A gép elektronikai önvédelmét akár két AN/ALQ-131 konténer is elláthatta.

Nagyon szuper gép lesz az F-4E, valahol a vietnami háború után, de még a nagyon modern típusok között. Sok-sok gépészkedés várható a pilótafülkében. :)Forrás:

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!