hétfő, 26 október 2015 21:30

DCS World 1.5 - így lehet animált menüd

icon dcs worldAz 1.5-ös verzió már támogatja az animált menüt, a renderelést a DCS sceneAPI végzi. A videón látható menü létrehozásához nincs más dolgod, mint ...DCS World OpenBeta\Scripts\DemoScenes mappába másolni egy lua fájlt. A forrásnál megtaláljátok a mintát, a videót pedig itt:
icon falcon4A veterán szimulátorosoknak jó hír, hogy a Falcon, a Falcon A.T, a Falcon Gold és a Falcon 4.0 most 40%-al olcsóbban, 5.39 euróért vásárolható meg a GOG.com-on. A leírás szerint a Falcon 4.0 kivételével a többi Linux operációs rendszereken is fut, jó eséllyel egy DOS emulátor segítségével. A szoftver teljesen DRM mentes, aktiválni vagy regisztrálni nem kell. Akit mélyebben érdekel a Falcon története, az olvassa el molnibalage remek írását.
csütörtök, 22 október 2015 11:30

DCS: F-5E Tiger II bejelentés

icon dcs f5e tigerA Belsimtek talán a legtermékenyebb DCS modul fejlesztő, ami szerencsére egyáltalán nem megy a minőség rovására. A Mi-8MTV2, az UH-1H Huey, az F-86F Sabre és a MiG-15bis után a cég az F-5E Tiger II fejlesztésével folytatja a sort. Fegyverzetét levegő-levegő rakéták, nem irányított levegő-föld rakéták, bombák és kazettás bombák alkotják, amit a 20 mm-es M39A2 Revolver gépágyúk (a Belsimtek bejelentésében 30 mm-est ír) egészítik ki. Ha elkészül a Leatherneck F-14 Tomcatje is, nincs akadálya a Top Gun MiG-28 és F-14 légiharc előtt. :)
szerda, 21 október 2015 19:05

DCS: I-16 Rata - már dugóhúzóban

...és még nem lőtt rá senki. :) A Microsoft FSX vonalra dolgozó OctopusG egy I-16 Rata DCS modulon dolgozik. A tegnap megjelent videóig nem hallottam a projektről. Nem egy bonyolult gép a Rata, valószínűleg nem fog évekig tartani a fejlesztése. A repülési modell viszont érdekes lesz, mert a túlságosan hátul levő tömegközéppont miatt a gép hossztengely körüli instabilitása komoly feladat elé állította a kezdő pilótákat.
Ehhez nem kell semmit hozzáfűzni, a 2015-ös Hornet Ball videó. A felvételen (többek között) a VFA-97 "Warhawk" csapásmérő repülőszázad gépei láthatóak, akik jelenleg az Egyedült Államok haditengerészetének 9. repülőezredében, az USS John C. Stennis (CVN-74) repülőgép hordozóról üzemelnek. Légiharc gyakorlás, légitankolás, vízfelszíni célok támadásának gyakorlása és rengeteg más érdekesség látható. A tavaly készült videó sem utolsó darab. :)
icon dcs l39Mostantól a steamen is megvásárolható az Albatros modul. Az október 23-ig 20% árkedvezménnyel, 29,59 euróért (~9200 forintért) megvásárolható DCS modul az 1.5-ös verzióval került fel a virtuális légtérbe. A típus kívül-belül nagyon részletes és nem utolsósorban már készülnek hozzá a magyar festések (Zümi is készül már). Ugyanakkor a DCS webshopban eddig szerzett bónusz pontokat 50%-os árkedvezményig beszámítják a vásárlásoknál. Ez az akció október 19-e este 8 óráig tart. A steam és a hivatalos webshopban vásárolt sorozatszámok nem cserélhetőek a steam és a nem steam verziók között, erre figyeljetek oda. A bónusz akcióban résztvevő modulok:
icon dcs l39A DCS World 1.5-ös verziója egy kívül-belül jól sikerült frissítés lett, bár még a napokban is kiadtak hozzá egy hotfixet. A nemrég kiadott L-39 Albatros gyorsan az 59th nagy kedvence lett, hiszem az L-39ZO típusváltozat a magyar légierőben is repült. Az L-39C modelljének átalakítása nem kis feladat, ez HungaroJet munkája. A gép külső textúráin 59th_Jack, a pilótán pedig 59th_Reaper dolgozik. Ami biztosan lesz, az a Cápali, Cápeti II. és még 1-2 régi és új festés. A 2005-ös kecskeméti repülőnapra, a Dongó század L-39 gépének átfestésével készült Zümi még kérdéses. A teljes mod pack letölthető verziójára sajnos még várnotok kell.
icon il2codMysticpuma egy új térképen dolgozik, de erről sajnos semmilyen további információval nem szolgálhat. A Grumman F4F Wildcat a Brit Királyi Haditengerészeti flotta légierejében Martlet típusjelzéssel repült, jelenleg a modell külső festésének előkészületein dolgoznak. Befejezéséhez közeledik az M4 Sherman harckocsi, a brit Vickers és a német MG34 Lafette géppuska modellje. Néhány tovább kép jelent meg a Bristol Beaufighter pilótfülkéjéről és a készülő Supermarine Spitfire Mk Vb típusváltozatának modelljéről.
péntek, 02 október 2015 17:40

DCS: L-39 Albatros - már repülhető

icon dcs l39Az Albatros kiadásával meg kellett várni a DCS: World 1.5-ös verzióját. Mivel ez utóbbit tegnap adta ki az Eagle Dynamics, minden akadály elhárult. A kétüléses kiképző repülőgép egyelőre csak egy pilótával repülhető, a két fős személyzet csak az ezt kezelő rendszer befejezése után lesz elérhető. Professzionális (PFM) repülési modell, 6DOF pilótafülke, egérrel kezelhető műszerek, teljesen modellezett fedélzeti berendezések, fegyverrendszer, hajtómű, rádiók, üzemanyag, elektromos és hidraulikus rendszerek várják a kezdő és haladó pilótákat. Jelenleg az L-39C típusváltozat áll rendelkezésre, a későbbiekben az L-39ZA is repülhető lesz. A jelenleg béta verziós L-39 Albatros modul 49,99 dollárért vásárolható meg.
csütörtök, 01 október 2015 20:00

DCS World 1.5.0 patch - bármelyik pillanatban

icon dcs worldA frissítés kiadása mindig sok macera, ez különösen igaz az Eagle Dynamics-re. Pár perce jött az infó, hogy a másolásvédelem miatt továbbra is késik a patch, de ez maximum órák és nem napok kérdése. A frissítések és javítások listáját 59th_Lefty tegnap fordította le, a várakozás pillanatait Matt MiG-29-es videójával enyíthetitek. :) A Fulcrum új 6DOF pilótafülkét kapott, a külső modell felújítására a későbbiekben fog sor kerülni. Frissítés (21:00): Lefty infói szerint kijött a patch, nyomás letölteni. :)

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!