vasárnap, 03 április 2016 22:20

DCS: F-14A/B Tomcat hírek

A MiG-21bis-szel nagyot alkotott a Leatherneck Simulations, az egyik futó projektjük a Grumman F-14 Tomcat DCS-be illesztése. Mivel nem ez az elsődleges fejlesztésük, nem túlzottan látványos a dolog, de vannak bemutatható eredmények. Elsődlegesen a repülési modellel és az ehhez kapcsolódó fedélzeti elemekkel foglalkoznak, úgymint az üzemanyag rendszer, hajtómű, irányítás. A vizuális elemek fejlesztése is elkezdődött már, a HUD, a műhorizont és a horizontális helyzetkijelző. Elsőre fura lesz, de a HUD frissítése megegyezik az F-14 eredetijével, ami lassabban jelenítette meg a változásokat, hozzá kell majd szokni. A repülési modell már a jelenlegi állapotában is képes a típusra jellemző, nagy állásszögnél jelentkező szárny billegés, a holland orsó vagy a dugóhúzó. A repülésvezérlő rendszer már kezeli az orsózó, legyező és forgó mozgást, az automatikus repülőgép hordozóra leszállás és más robotpilóta üzemmódok a későbbiekben jönnek. A külső modell továbbra sem végleges, de nézzétek meg a szárnymechanizáció animációját (a forrás linkjét követve találjátok), sok ilyen nem is annyira apróság, de ettől lesz igazán komoly DCS modul az F-14. Egy dolog majdnem biztos, ha kijön a DCS: F-14, kénytelen leszek megint asztali PC-t venni, mert ezt nem hagyhatom ki. :)
péntek, 01 április 2016 18:45

DCS: F-86F Sabre, itt a végleges verzió

icon dcs f86f sabreAz április elseji dátum csalóka, mert valós dologról van szó, a Belsimtek kiadta a DCS: F-86F Sabre végleges verzióját. Természetesen a modul továbbra is fog hibajavításokat és frissítéseket kapni. A F-86 típusváltozatai több mint 900 légigyőzelmet értek el, ami nem ment volna az A-4 célzókészülék és a fedélzeti (hat darab) 12,7 mm-es M3 Browning géppuska nélkül. A csöves fegyverzet mellett a földi célokra 500 fontos AN-M64 vagy 750 fontos M117 bombákat dobhatott le, vagy az összesen 16 5"-os HVAR rakétával tehette nehezebbé a földi életet. A két darab GAR-8 (később AIM-9 Sidewinder) levegő-levegő rakéta a MiG-ek pilótáinak okozhatott fejfájást. A Belsimtek rengeteg időt és energiát fektetett az F-86F35 lehető legpontosabb modellezésébe, a pilótafülke és az ahhoz kapcsolódó rendszerek sokkal közelebb állnak a valós típushoz, mint amilyen a béta verzióban volt. A több mint 360 oldalas kézikönyv minden kérdésre választ adhat, a típus megismerését pedig kilenc gyakorló bevetés segíti (ezek a későbbiekben angol nyelvű hangalámondással fognak bővülni). Ha szeretnéd megvenni, akkor 49,99 dollárt kell érte kicsengetni a DCS webshopban.
szerda, 23 március 2016 20:25

A2A Simulations - Accu-Sim T-6 Texan

icon ms fsxAz A2A minden egyes fejlesztése már az alapoktól nagyon magasra teszi a lécet. Ezúttal a North American T-6 Texan került sorra, amelyben olyan apróságokra is figyeltek, mint a motor fordulatszámának megfelelően rázkódó kabintető vagy a gurulás közbeni irányíthatóság kihívásai. Az Accu-Sim rendszerének köszönhetően a gép üzemeltetése és repülése sokkal nagyobb kihívást jelent az átlagosnál. Mivel mostanában nem követem az FSX/P3D vonalat és nem vagyok képben az utóbbi elterjedtségével, de az A2A webshopban megvásárolható kiegészítők szerint lesz belőle FSX és Prepar3D verzió is.
icon il2 bomÉlek még, igen! :) A 2016-os év nem kezdődött valami jól, idáig mindössze kettő hétig nem voltam beteg. Megfázás, izomhúzódás, láz, takonykór és az utóbbi egy hétben olyan sok köhögés, hogy hangom is alig van. Szombat óta a mai nap az első, hogy nem köhögöm végig az éjjelt. A fennmaradó időben meg sok munka. Na ennyit a szívfájdalmakról, jöjjenek a hírek. Elkészült és már repül a Junkers Ju 88 A-4 típusváltozata. A zuhanóbombázóként alkalmazott típus a Stuvi célzókészüléknek köszönhetően nagy bombaterhet tudott pontosan a célra dobni, az ezt megakadályozni próbáló ellenséges gépektől a négy MG-81 géppuska feladata volt a gép védelme. Jó móka volt a régi Il-2-ben repülni még akkor is, ha vízszintes repülésből soha nem értem el bombatalálatot. Szarvkormány előre, zuhanófék ki, cél a revi közepére és oldás! A védővadászok meg vakarhatták le az ellent a hat órámból. A régi szép idők. :)
csütörtök, 18 február 2016 20:25

DCS: Repülhető L-39ZA Albatros

icon dcs l39Az L-39C modulban már az két további fegyverzet felfüggesztő pilonnal és a törzs alá függeszthető gépágyú konténerrel felszerelhető L-39ZA típusváltozat is repülhető. A ASZP–3NMU–39 giroszkópos célzóberendezéssel és a kétcsövű 23 mm-es GS-23 gépágyúval a típus a kiképzési feladatok mellett földi célok leküzdésére is képes. A kétüléses gép multiplayerben továbbra sem repülhető két fővel. Az L-39C és L39ZA típusváltozatokat tartalmazó modul 49,99 dollárért vásárolható meg az Eagle Dynamics webshopjában.
péntek, 05 február 2016 20:45

A-10C 16-2 Red Flag Campaign - megjelent

icon dcs a10cMár letölthető a DCS 2.0-val repülhető A-10C Warthog Red Flag kampány. Összesen 10 olyan bevetésen próbálhatod ki magad, ami egy A-10C pilótára vár a Red Flag hadgyakorlat folyamán. A bevetés előtt minden információ megtalálható a mellékelt pdf állományban, a repülés és a feladatok végrehajtását pedig több száz egyedi rádióüzenet teszi még érdekesebbé. A kampány használatához a Nevada térkép és az A-10C Warthog modul szükséges. Aki az elejéről indul, a Nevada térképet, az A-10C modult és a kampányt egyben is megveheti, 65 dollárt kell érte fizetni. A kampány önállóan 9,99 dollárba kerül. Glowing Amraam kedvcsináló videója:
icon il2codPénteki hír... (természetesen túrázni voltam). A Bristol Beaufighter pilótafülkéje várhatóan ezen a héten elkészül, ezután fogják beilleszteni a szimulátorba. Elkészült a Grumman F4F3 külső modellje, kezdődhet a textúrázás. Szintén készen vannak a Vickers Wellington fedélzeti géppuskái, már a gépszemélyzet is használhatja őket. A hajók által szállított teher különböző módon ég, beleértve a szállított lőszer vagy robbanóanyagot is. A fizikai motor hibáit folyamatosan korrigálják, ezért a Team Fusion biztos abban, hogy az 5.0-ás patch sokkal jobb repülési modellel rendelkezik majd, mint a jelenlegi 4.312. A TF csapata kapott egy fejlesztői Oculus Rift egységet, ezzel a Cliff of Dover VR bővíthetőségét vizsgálják. Az 5.0-ra semmiképpen sem lesz Oculus Rift támogatás, jelenleg csak a lehetőségeket tesztelik.
szombat, 16 január 2016 09:15

F-15C: 16-2 Red Flag kampány

icon dcs world2Elkészült az első Red Flag kampány, amelyben az F-15C típussal repülhető 10 egyedi bevetés várja pilótáit. Részletes eligazítás a bevetés előtt, térképek, pdf fájlokban. A kampány az egyedileg felvett rádióüzenetek miatt még valósághűbbnek tűnik, a bevetések részleteit pedig az egykori F-15 pilóta Steve Davies (több F-15-el foglalkozó könyv szerzője) segítségével készítették. Sok apró frissítés mellett a Nevada térképen már a Tonopah légibázis is megtalálható, amely egykoron az F-117A Nighthawk otthona volt. A kampány használatához a Nevada térkép és a Flaming Cliffs 3 vagy az F-15C modul szükséges. Az eddig megszerzett bónusz pontokat 50% kedvezményre lehet beváltani az F-15C vagy a Nevada térkép vásárlásakor.
hétfő, 11 január 2016 19:50

DCS World 2.0 - Üdv 2016-ban

icon dcs world2A nagyon hosszúra nyúlt fejlesztési idő szerencsére nem veszett kárba, a DCS 2.0 nagyon szép lett. A nyílt béta csiszolgatásával -idővel- stabil és megbízhatóan működő szoftver lesz belőle. Az új grafikus rendszer képességeit és látványvilágát az "Eight Ball" által készített videón élvezhetitek. Ilyenkor nagyon hiányzik egy rendes PC, de ahogy magam ismerem, nagyon elhanyagolnám a sportlást. Így is több időre lenne szükségem, mint napi 24 óra. :) Teljes képernyő és 1080p felbontás ajánlott.
icon dcs mirage2000cElkészült a RAZBAM első DCS modulja, a Dassault Mirage 2000C. A 4. generációs, többfeladatú, egyhajtóműves francia típus első szériapéldánya 1982 novemberében repült először. A fly-by-wire vezérléssel, a többféle üzemmóddal rendelkező RDI rádiólokátorral, fedélzeti gépágyúval, levegő-levegő és levegő-föld fegyverzettel ellátott típus szépen illeszkedik a DCS környezetébe. A Mirage 2000C modul jelenleg 59,99 dollárba (~17,300 forintba) kerül a DCS webshopban. A modul használatához az 1.52 vagy a 2.0 DCS verzió szükséges. A légi arzenált tovább bővíthetitek, kihasználva a legtöbb modul vagy kampány 30%-os leárazását. Videók és képek a Mirage 2000C típusról:

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!