icon dcs f5e tigerMatt Wagner élő streamjének felvétele az F-5E pilótájaként ránk váró feladatokról. A videó első részében a VR eszközök beállításáról beszél (Oculus Rift, HTC Vive), az előre megadott grafikai beállításokat természetesen szabadon lehet variálni. A virtuális valóságban az egér is használható, a gázkarra beállítható egér funkciók megadása után csak rá kell nézni az adott kapcsolóra vagy műszerre. Így nem kell vakon keresgélni az egeret, de ez a funkció még nem működik hibátlanul. A DCS fejlesztésének megkezdésekor a VR még sehol sem volt, ezért a rendszert nem így építették fel. A VR kedvéért nem fogják újraírni a teljes DCS-t, talán a DCS 3.0-ban, de az egészen biztosan nem mostanában lesz. Jöhet az F-5E hajtóműindítás, kigurulás és a felszállás. Ismerkedés a géppel, fedélzeti rendszerek, mindez a Nevada térkép felett, a végén egy szép leszállással.
szombat, 11 június 2016 08:05

DCS akciók 2016 június 20-ig

icon dcs l39Ritkán kerülnek bele frissen megjelent modulok, de a június 20-ig tartó akcióban az L-39 Albatros féláron, a Nevada térkép 20%, valamint az SA342 Gazelle 10% kedvezménnyel, az összes többi pedig 40%-al olcsóbban vásárolható meg. Kedvcsinálónak három Albatros videó:
icon dcs f5e tigerA végleges kiadást 2016 júliusára ígéri a Belsimtek, a korai elérésű verzió azonban már holnaptól megvásárolható. A fejlesztés jól halad, de a belső tesztelők nem tudnak minden hibát kiszűrni, a türelmetlen vásárlók pedig hamarabb repülhetik a típust, mindenki jól jár. :) A végleges verzió árából 20% kedvezményt ad a Belsimtek. Amint elkészül a Leatherneck féle F-14A/B, onnantól már semmi akadálya a Top Gun című film jeleneteinek a virtuális légtérben. 47.99 dollárba kerül.
vasárnap, 01 május 2016 19:10

Megjelent a Let L-410 Turbolet 1.0 verziója

icon xplane106 év fejlesztés és egy hosszadalmas bétateszt után megjelent a Let L-410 Turbolet. A korábban megjelent Antonov An-2 után misu rengeteg időt és energiát fektetett a fejlesztésbe, amiről én is igyekeztem hírt adni. Két napja jött az email egy újabb youtube feltöltésről, ami az L-410 promo videója volt. :) A választott külső festés sem véletlen, a Farnair Hungary HA-LAR lajstromjelű L-410-es gépe 2005. január 27-én, a romániai Iasi repülőterének megközelítése közben lezuhant, ezzel emléket állítva a gép személyzetének. A teljesen ingyenes addon a következőket tudja:
péntek, 29 április 2016 21:20

DCS: SA342 Gazelle - megjelent

icon dcs sa342Valamivel több, mint 3 éve jelent meg az első infó a Gazelle helikopterről. Az akkor infók szerint a modul ingyenesnek készült. Azóta sok időt és energiát tettek bele a fejlesztésbe, ennek eredményeképpen a Polychop Simulations ma adta ki az SA342 Gazelle modult. A modul egyelőre csak a DCS 2.0-val használható, az 1.5.x verzió később jön. 49.99 dollár nem kevés, ezért a következőket kapod:
szerda, 06 április 2016 21:00

Falcon BMS 4.33 U1

icon falcon4Megjelent a Falcon BMS legújabb verziója, a 4.33 Update 1. A frissítések és javítások listája elég egyértelmű, annyi változott, hogy a telepítéséhez és futtatásához már egy eredeti Falcon 4.0 szükséges. Bármelyik eredeti Microprose, Hasbro, GOG, Steam vagy Retroism verziót elfogadja, ezt a rendszer minden indításkor ellenőrzi. A letöltéshez szükséges torrent fájlt a mellékletben találjátok. A frissítések és javítások listája, angolul:
vasárnap, 03 április 2016 22:20

DCS: F-14A/B Tomcat hírek

A MiG-21bis-szel nagyot alkotott a Leatherneck Simulations, az egyik futó projektjük a Grumman F-14 Tomcat DCS-be illesztése. Mivel nem ez az elsődleges fejlesztésük, nem túlzottan látványos a dolog, de vannak bemutatható eredmények. Elsődlegesen a repülési modellel és az ehhez kapcsolódó fedélzeti elemekkel foglalkoznak, úgymint az üzemanyag rendszer, hajtómű, irányítás. A vizuális elemek fejlesztése is elkezdődött már, a HUD, a műhorizont és a horizontális helyzetkijelző. Elsőre fura lesz, de a HUD frissítése megegyezik az F-14 eredetijével, ami lassabban jelenítette meg a változásokat, hozzá kell majd szokni. A repülési modell már a jelenlegi állapotában is képes a típusra jellemző, nagy állásszögnél jelentkező szárny billegés, a holland orsó vagy a dugóhúzó. A repülésvezérlő rendszer már kezeli az orsózó, legyező és forgó mozgást, az automatikus repülőgép hordozóra leszállás és más robotpilóta üzemmódok a későbbiekben jönnek. A külső modell továbbra sem végleges, de nézzétek meg a szárnymechanizáció animációját (a forrás linkjét követve találjátok), sok ilyen nem is annyira apróság, de ettől lesz igazán komoly DCS modul az F-14. Egy dolog majdnem biztos, ha kijön a DCS: F-14, kénytelen leszek megint asztali PC-t venni, mert ezt nem hagyhatom ki. :)
péntek, 01 április 2016 18:45

DCS: F-86F Sabre, itt a végleges verzió

icon dcs f86f sabreAz április elseji dátum csalóka, mert valós dologról van szó, a Belsimtek kiadta a DCS: F-86F Sabre végleges verzióját. Természetesen a modul továbbra is fog hibajavításokat és frissítéseket kapni. A F-86 típusváltozatai több mint 900 légigyőzelmet értek el, ami nem ment volna az A-4 célzókészülék és a fedélzeti (hat darab) 12,7 mm-es M3 Browning géppuska nélkül. A csöves fegyverzet mellett a földi célokra 500 fontos AN-M64 vagy 750 fontos M117 bombákat dobhatott le, vagy az összesen 16 5"-os HVAR rakétával tehette nehezebbé a földi életet. A két darab GAR-8 (később AIM-9 Sidewinder) levegő-levegő rakéta a MiG-ek pilótáinak okozhatott fejfájást. A Belsimtek rengeteg időt és energiát fektetett az F-86F35 lehető legpontosabb modellezésébe, a pilótafülke és az ahhoz kapcsolódó rendszerek sokkal közelebb állnak a valós típushoz, mint amilyen a béta verzióban volt. A több mint 360 oldalas kézikönyv minden kérdésre választ adhat, a típus megismerését pedig kilenc gyakorló bevetés segíti (ezek a későbbiekben angol nyelvű hangalámondással fognak bővülni). Ha szeretnéd megvenni, akkor 49,99 dollárt kell érte kicsengetni a DCS webshopban.
szerda, 23 március 2016 20:25

A2A Simulations - Accu-Sim T-6 Texan

icon ms fsxAz A2A minden egyes fejlesztése már az alapoktól nagyon magasra teszi a lécet. Ezúttal a North American T-6 Texan került sorra, amelyben olyan apróságokra is figyeltek, mint a motor fordulatszámának megfelelően rázkódó kabintető vagy a gurulás közbeni irányíthatóság kihívásai. Az Accu-Sim rendszerének köszönhetően a gép üzemeltetése és repülése sokkal nagyobb kihívást jelent az átlagosnál. Mivel mostanában nem követem az FSX/P3D vonalat és nem vagyok képben az utóbbi elterjedtségével, de az A2A webshopban megvásárolható kiegészítők szerint lesz belőle FSX és Prepar3D verzió is.
icon il2 bomÉlek még, igen! :) A 2016-os év nem kezdődött valami jól, idáig mindössze kettő hétig nem voltam beteg. Megfázás, izomhúzódás, láz, takonykór és az utóbbi egy hétben olyan sok köhögés, hogy hangom is alig van. Szombat óta a mai nap az első, hogy nem köhögöm végig az éjjelt. A fennmaradó időben meg sok munka. Na ennyit a szívfájdalmakról, jöjjenek a hírek. Elkészült és már repül a Junkers Ju 88 A-4 típusváltozata. A zuhanóbombázóként alkalmazott típus a Stuvi célzókészüléknek köszönhetően nagy bombaterhet tudott pontosan a célra dobni, az ezt megakadályozni próbáló ellenséges gépektől a négy MG-81 géppuska feladata volt a gép védelme. Jó móka volt a régi Il-2-ben repülni még akkor is, ha vízszintes repülésből soha nem értem el bombatalálatot. Szarvkormány előre, zuhanófék ki, cél a revi közepére és oldás! A védővadászok meg vakarhatták le az ellent a hat órámból. A régi szép idők. :)

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!