kedd, 02 augusztus 2016 19:40

Team Fusion v5.00 - Tobruk térkép

icon il2codAlaszka őőő, nem! :) Régóta lebegetett infó az új térkép, végre itt a megerősítés, Észak Afrika, azon belül is Líbia és Egyiptom partvidéke, középen a líbiai Tobruk kikötővárossal. Maga a térkép 90%-ban van készen, további textúrák, utak, tájegységek hozzáadása szükséges, vagyis még nagyon sok meló van addig, amíg elkészül. További friss képek a Cr.42, a Spitfire VB/VC típusváltozatok, a Wellington és a Marlet repülőgépek modelljeiről. A német típusokról jelenleg nincs új infó, a Bf 109F2/F4, Bf 110-C6 és a Bf 108-on dolgozó modellezők jelenleg a valós munkájukkal (kb. ahogy én is :) van elfoglalva, ami azt jelenti, hogy lassabban haladnak.
szombat, 23 július 2016 19:35

DCS: F-5E Tiger II Early Access

icon dcs f5e tigerTegnaptól letölthetővé vált a Belsimtek legújabb DCS modulja, a Northrop F-5E Tiger II. Valahogy éreztem, hogy tele lesz Top Gun utalásokkal, MiG-28 kötelék, légiharc F-14-el, ésatöbbi. :) Az F-5 típust bevetették Vietnamban, földi egységek támogatására és agresszorként, így a külső festésekből nem lesz hiány. Különböző típusváltozatai (többek között) a mai napig repülnek a brazíliai, Dél-Koreai, iráni, mexikói, a spanyol és a svájci légierőben is. A Belsimtek professzionális (PFM) repülési modellel, 6DOF pilótafülkével, egérrel kezelhető pilótafülkével, teljesen modellezett fegyverrendszerrel, részletesen modellezett hajtómű, rádió, üzemanyag, elektromos és hidraulikus rendszerrel látta el az F-5 modult. Sajnos az árát is megkérik, jelenleg 59,99 dollárba (17137 forintba) kerül a DCS webshopban.
vasárnap, 17 július 2016 11:10

Red Bull Air Race - The Game

Május óta kipróbálható a zárt béta verzió, de tegnapig nem hallottam róla. Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, egyúttal április óta az első hétvége, hogy itthon vagyok (a múlt hónapban 5 félmaratont vagy annál hosszabb távot futottam). Nos, a játék PC-n kívül Android és iOS eszközökre is ingyenesen elérhető, a végleges verzió kiadását augusztusra tervezi a kiadó. A hiányosságok ellenére kellemes szórakozásnak tűnik, a PC-n futtatható verzió repmodellje nagyjából jó, a szokásos joystick, gázkar, oldalkormány pedálok mellett gamepad és billentyűzetről irányítás is lehetséges.
icon dcs f5e tigerMatt Wagner élő streamjének felvétele az F-5E pilótájaként ránk váró feladatokról. A videó első részében a VR eszközök beállításáról beszél (Oculus Rift, HTC Vive), az előre megadott grafikai beállításokat természetesen szabadon lehet variálni. A virtuális valóságban az egér is használható, a gázkarra beállítható egér funkciók megadása után csak rá kell nézni az adott kapcsolóra vagy műszerre. Így nem kell vakon keresgélni az egeret, de ez a funkció még nem működik hibátlanul. A DCS fejlesztésének megkezdésekor a VR még sehol sem volt, ezért a rendszert nem így építették fel. A VR kedvéért nem fogják újraírni a teljes DCS-t, talán a DCS 3.0-ban, de az egészen biztosan nem mostanában lesz. Jöhet az F-5E hajtóműindítás, kigurulás és a felszállás. Ismerkedés a géppel, fedélzeti rendszerek, mindez a Nevada térkép felett, a végén egy szép leszállással.
szombat, 11 június 2016 08:05

DCS akciók 2016 június 20-ig

icon dcs l39Ritkán kerülnek bele frissen megjelent modulok, de a június 20-ig tartó akcióban az L-39 Albatros féláron, a Nevada térkép 20%, valamint az SA342 Gazelle 10% kedvezménnyel, az összes többi pedig 40%-al olcsóbban vásárolható meg. Kedvcsinálónak három Albatros videó:
icon dcs f5e tigerA végleges kiadást 2016 júliusára ígéri a Belsimtek, a korai elérésű verzió azonban már holnaptól megvásárolható. A fejlesztés jól halad, de a belső tesztelők nem tudnak minden hibát kiszűrni, a türelmetlen vásárlók pedig hamarabb repülhetik a típust, mindenki jól jár. :) A végleges verzió árából 20% kedvezményt ad a Belsimtek. Amint elkészül a Leatherneck féle F-14A/B, onnantól már semmi akadálya a Top Gun című film jeleneteinek a virtuális légtérben. 47.99 dollárba kerül.
vasárnap, 01 május 2016 19:10

Megjelent a Let L-410 Turbolet 1.0 verziója

icon xplane106 év fejlesztés és egy hosszadalmas bétateszt után megjelent a Let L-410 Turbolet. A korábban megjelent Antonov An-2 után misu rengeteg időt és energiát fektetett a fejlesztésbe, amiről én is igyekeztem hírt adni. Két napja jött az email egy újabb youtube feltöltésről, ami az L-410 promo videója volt. :) A választott külső festés sem véletlen, a Farnair Hungary HA-LAR lajstromjelű L-410-es gépe 2005. január 27-én, a romániai Iasi repülőterének megközelítése közben lezuhant, ezzel emléket állítva a gép személyzetének. A teljesen ingyenes addon a következőket tudja:
péntek, 29 április 2016 21:20

DCS: SA342 Gazelle - megjelent

icon dcs sa342Valamivel több, mint 3 éve jelent meg az első infó a Gazelle helikopterről. Az akkor infók szerint a modul ingyenesnek készült. Azóta sok időt és energiát tettek bele a fejlesztésbe, ennek eredményeképpen a Polychop Simulations ma adta ki az SA342 Gazelle modult. A modul egyelőre csak a DCS 2.0-val használható, az 1.5.x verzió később jön. 49.99 dollár nem kevés, ezért a következőket kapod:
szerda, 06 április 2016 21:00

Falcon BMS 4.33 U1

icon falcon4Megjelent a Falcon BMS legújabb verziója, a 4.33 Update 1. A frissítések és javítások listája elég egyértelmű, annyi változott, hogy a telepítéséhez és futtatásához már egy eredeti Falcon 4.0 szükséges. Bármelyik eredeti Microprose, Hasbro, GOG, Steam vagy Retroism verziót elfogadja, ezt a rendszer minden indításkor ellenőrzi. A letöltéshez szükséges torrent fájlt a mellékletben találjátok. A frissítések és javítások listája, angolul:
vasárnap, 03 április 2016 22:20

DCS: F-14A/B Tomcat hírek

A MiG-21bis-szel nagyot alkotott a Leatherneck Simulations, az egyik futó projektjük a Grumman F-14 Tomcat DCS-be illesztése. Mivel nem ez az elsődleges fejlesztésük, nem túlzottan látványos a dolog, de vannak bemutatható eredmények. Elsődlegesen a repülési modellel és az ehhez kapcsolódó fedélzeti elemekkel foglalkoznak, úgymint az üzemanyag rendszer, hajtómű, irányítás. A vizuális elemek fejlesztése is elkezdődött már, a HUD, a műhorizont és a horizontális helyzetkijelző. Elsőre fura lesz, de a HUD frissítése megegyezik az F-14 eredetijével, ami lassabban jelenítette meg a változásokat, hozzá kell majd szokni. A repülési modell már a jelenlegi állapotában is képes a típusra jellemző, nagy állásszögnél jelentkező szárny billegés, a holland orsó vagy a dugóhúzó. A repülésvezérlő rendszer már kezeli az orsózó, legyező és forgó mozgást, az automatikus repülőgép hordozóra leszállás és más robotpilóta üzemmódok a későbbiekben jönnek. A külső modell továbbra sem végleges, de nézzétek meg a szárnymechanizáció animációját (a forrás linkjét követve találjátok), sok ilyen nem is annyira apróság, de ettől lesz igazán komoly DCS modul az F-14. Egy dolog majdnem biztos, ha kijön a DCS: F-14, kénytelen leszek megint asztali PC-t venni, mert ezt nem hagyhatom ki. :)

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!