csütörtök, 24 november 2016 17:50

DCS: Spitfire LF Mk. IX - motorindítás

icon dcs spitfireKözeledik a repülhető Spitfire, ezért Matt készített egy motorindítást bemutató oktató videót. A gép pilótafülkéje nagyon szép, a motorindítás előtti ellenőrzések pedig nem tartanak sokáig. A Musztáng, az Fw 190 és a Bf 109 után egy újabb légcsavaros típus repülhet a levegőben, már csak egy Normandia térkép kell a boldogsághoz. A Spitfire modul jelenleg 39,99 dollárért vásárolható meg, a megjelenési dátum még nem ismert.
icon dcs nevadaA DCS: World 2.04-es frissítésével együtt érkezett a Nevata térkép vásárlóinak szánt ingyenes kiegészítése is, amely 13 új repülőteret tartalmaz. A Nevada térkép csak a DCS: World 2-vel telepíthető, jelenleg 39,99 dollárért (~11600 forint) vásárolható meg, a 20%-os akció november 28-ig él.
csütörtök, 03 november 2016 20:15

DCS: Spitfire LF Mk. IX - megvásárolható

icon dcs spitfireMár megvásárolható és várhatóan heteken belül repülhető a Spitfire modul. Mostanra már az elvárható DCS minőség a kidolgozottság, a repülési modell és a fedélzeti berendezések modellezésében. A 6DOF pilótafülke teljes egészében egérrel is kezelhető, a Spitfire LF Mk IX típusváltozatra jellemző századjelzések, fegyverzet, műszerek, motor, rádiók, üzemanyag és elektromos rendszer ki és megismerése sok-sok órára le fogja kötni a leendő pilótát. A kiképzésben a gyakorló bevetések, mindezek alkalmazásában pedig a végleges verzióra elkészülő kampány nyújt segítséget. A típusváltozatra jellemző ellipszis vagy vágott végű szárnyvég választható lesz. 20% kedvezménnyel most 39.99 dollárért (~11,100 forint) vásárolható meg.
péntek, 28 október 2016 19:45

DCS: WW2 és Nevada hírek

icon dcs world2Múlt héten szombaton lefutottam azt a terepfutó versenyt (Łemkowyna Ultra-Trail®), amelyre egész évben készültem, így felszabadult egy kis idő, amit az oldal külső és belső ráncba szedésére szeretnék fordítani. Nagyon sok minden maradt ki mostanában, mivel a lényeges hírek péntek este vagy hétvégén jönnek, én meg pont akkor vagyok házon kívül, az infók már elavultak, mire én hazaértem. Szóval DCS. A mai fórumhozzászólást olvasva hirtelen rádöbbentem, hogy milyen sok DCS modul van már, szívesen repülnék az F-5 Tiger II-vel, a Mi-8-al, de leginkább a készülő F-14-el. Hónapok óta rakosgatok össze egy asztali gépet, nem könnyű, amikor az ember futóversenyekre készül. Új cipő, fejlámpa, futómellény, egyéb felszerelések, kaja. A láb mindig kéznél van, ezért egy bizonyos szintig tényleg a futás a legolcsóbb, de onnantól, hogy az ember függővé válik, elkezd sokba kerülni. Szóval készülget a gép, egy csomó alkatrészt jóbarátoktól kaptam (pl. egy Supermicro alaplapot két darab Opteron processzorral és 16 giga rammal), ami nem kifejezetten játékra való, de kezdetnek megteszi. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ha bárki egy kicsit hozzá tud járulni, a menü alatti Donate gombot használva sokat segíthet, köszönöm. A futós/túrázós kalandjaimról rendszeresen beszámolok a családnak, egy külön weboldalra jelenleg nincs időm, ezért itt, a pcpiloton fog egy aloldalt kapni. A ráncfelvarrás után első dolgom lesz a tartalommal feltöltése. Az önfényezés rovat után az aktuális hírről is valamit:
péntek, 30 szeptember 2016 21:05

Junkers Ju 52 3mg4e és Jak-1b modellek

icon il2 bomA Battle of Kuban fejlesztése mellett a gyűjtői típusok is készülnek, a Ju 52 és a Jak-1b 3D modellje néhány héten belül elkészül, a repülési modell munkálatai már folyamatban vannak. A Ju 52 irányítása nem szokványos, a kerékfékeket a gázkarok visszahúzása aktiválta, az ívelőlapok beállítását kezelő kar egyúttal az állítható stabilizátoré is volt. A Ju 52 3mg4e egyike az első katonai célokra készült típusváltozatoknak. A már létező Jak-1 (series 69) szinte teljes átalakításával készült el a Jak-1b (series 127), ezek jelentősen befolyásolják a repülési modellt. Másfajta légcsavar, a MiG-3-hoz hasonló automatikus farokkerék rögzítés, egyszerűsített trim, áramvonalasabb törzs, még több motor kipufogó burkolat, másfajta levegőbeömlő és a csepp alakú kabintetőnek köszönhető jobb kilátás.
csütörtök, 08 szeptember 2016 19:40

Battle of Kuban bejelentés

icon il2 bokAhogy látjátok, továbbra sincs sok időm az oldal fejlesztésére, sem hírek, sem pedig a külső ráncfelvarrására, az utóbbi már bőven megérett a cserére. Hét közben munka, utána erősítő edzés (készülök a tavaszi Spartan Sprint-re), hétvégén meg terepfutás és/vagy futóverseny (két hete lefutottam az első 50 km feletti terep ultra távom :) ), a fennmaradó időben alszom, mert néha azt is kell. Nem szeretnék olyan semmitmondó híreket kitenni, hogy megjelent ez és az, majd hozzácsapok még 10 képet. A hosszabb írásokhoz meg sok idő kell, ami ritkán jön össze. A hírről is valamit. :) Az 1C Games/777 Studios ma jelentette be az Il-2 Sturmovik új fejlesztését, amely a kubáni hídfő hadműveleteit dolgozza fel. A 16 hónapos fejlesztés várhatóan 2017 decemberében fejeződik be, a lelkes rajongók már néhány héten belül, kedvezményes áron előrendelhetik a szoftvert. A kubáni hadszíntér felett sok bevetést repültünk az ős Il-2 online háborúkban, a típusválasztékra most sem lehet panasz:
szerda, 10 augusztus 2016 20:45

Battle of Moscow - itt a végleges verzió

icon il2 bomAz 1C Game Studios tegnap a steamen is kiadta a szimulátor végleges verzióját, ezzel együtt a két külön megvásárolható P-40E-1 és MC.202 típusok is készen állnak a repülésre. Mivel a Battle of Stalingrad és a Moscow ugyanazt a keretszoftvert használja, a collector/gyűjtői csomagban megvásárolt repülőgépek és az ahhoz tartozó modifikációk a másik hadszíntér felett is használhatók. A multiplayer is ugyanígy működik, a Battle of Moscow (a továbbiakban: BOM) játékosai csatlakozhatnak a Sztálingrád térképen (BOS) induló bevetéshez, a kiválasztott gépet csak akkor lehet repülni, ha azt már megvásárolta az illető. A hivatalos webshopban megvásárolt BOM verziót át lehet tenni a steamre, ez jövő hét hétfőtől lesz lehetséges. A standard edition vásárlói pedig a kampány végigszenvedése helyett minden fegyverzet modifikációt bekapcsolhatnak a weblapon keresztül. Néhány héten belül megvásárolható lesz a repülhető Ju 52 és a Jak-1b. A BOM steam verziója 45,99 euróba (~14300 forintba) kerül.
kedd, 02 augusztus 2016 19:40

Team Fusion v5.00 - Tobruk térkép

icon il2codAlaszka őőő, nem! :) Régóta lebegetett infó az új térkép, végre itt a megerősítés, Észak Afrika, azon belül is Líbia és Egyiptom partvidéke, középen a líbiai Tobruk kikötővárossal. Maga a térkép 90%-ban van készen, további textúrák, utak, tájegységek hozzáadása szükséges, vagyis még nagyon sok meló van addig, amíg elkészül. További friss képek a Cr.42, a Spitfire VB/VC típusváltozatok, a Wellington és a Marlet repülőgépek modelljeiről. A német típusokról jelenleg nincs új infó, a Bf 109F2/F4, Bf 110-C6 és a Bf 108-on dolgozó modellezők jelenleg a valós munkájukkal (kb. ahogy én is :) van elfoglalva, ami azt jelenti, hogy lassabban haladnak.
szombat, 23 július 2016 19:35

DCS: F-5E Tiger II Early Access

icon dcs f5e tigerTegnaptól letölthetővé vált a Belsimtek legújabb DCS modulja, a Northrop F-5E Tiger II. Valahogy éreztem, hogy tele lesz Top Gun utalásokkal, MiG-28 kötelék, légiharc F-14-el, ésatöbbi. :) Az F-5 típust bevetették Vietnamban, földi egységek támogatására és agresszorként, így a külső festésekből nem lesz hiány. Különböző típusváltozatai (többek között) a mai napig repülnek a brazíliai, Dél-Koreai, iráni, mexikói, a spanyol és a svájci légierőben is. A Belsimtek professzionális (PFM) repülési modellel, 6DOF pilótafülkével, egérrel kezelhető pilótafülkével, teljesen modellezett fegyverrendszerrel, részletesen modellezett hajtómű, rádió, üzemanyag, elektromos és hidraulikus rendszerrel látta el az F-5 modult. Sajnos az árát is megkérik, jelenleg 59,99 dollárba (17137 forintba) kerül a DCS webshopban.
vasárnap, 17 július 2016 11:10

Red Bull Air Race - The Game

Május óta kipróbálható a zárt béta verzió, de tegnapig nem hallottam róla. Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, egyúttal április óta az első hétvége, hogy itthon vagyok (a múlt hónapban 5 félmaratont vagy annál hosszabb távot futottam). Nos, a játék PC-n kívül Android és iOS eszközökre is ingyenesen elérhető, a végleges verzió kiadását augusztusra tervezi a kiadó. A hiányosságok ellenére kellemes szórakozásnak tűnik, a PC-n futtatható verzió repmodellje nagyjából jó, a szokásos joystick, gázkar, oldalkormány pedálok mellett gamepad és billentyűzetről irányítás is lehetséges.

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!