Pénteken szokás szerint házon kívül voltam, amikor a Razbam két új DCS modul fejlesztését jelentette be, a két projekt a MiG-19 és a MiG-23. Két nagyon elterjedt és népszerű repülőgép típus elkészültére sajnos még sokat kell várni, a 3D modellek jelenlegi állapotából még semmire sem lehet következtetni, hiszen a Leatherneck Simulations is többször újrakezdte a Viggen-t, mire nagyjából elégedettek lettek az eredménnyel. Most azt mondanám, hogy több mint 1 év, de inkább kettő, mire lesz belőle valami. Kezd nagyon szuper típusválaszték lenni a DCS: World-hez és minden, az egykori keleti blokkhoz tartozó, beleértve a Mikojan–Gurevics típusok is szívesen látott gépek a virtuális légtérben. Frissítés: A MiG-23 projektet már le is lőtték, a Razbam még azelőtt világgá kürtölte a hírt, mielőtt az Eagle Dynamics rábólintott volna a fejlesztésre. Ez azt jelenti, hogy a Razbam biztosan nem ad ki MiG-23 Flogger modult, talán azért is, mert az ED már dolgozik rajta.
hétfő, 28 november 2016 21:00

DCS: AJS-37 Viggen bejelentés

icon dcs ajs37 viggenMindenképpen a hónap híre a Leatherneck Simulations egy órával ezelőtti bejelentése, a Saab AJS-37 Viggen DCS modul. A már elkészült és nagyon jó MiG-21 Fishbed és a még messze levő F-14A/B Tomcat előtt érkezik a svéd típus nagyon részletes 6DOF pilótafülkével és természetesen a fedélzeti rendszerek ugyanolyan jó kidolgozottságával. A CK37 repülőgép fedélzeti számítógép kezeli a navigációs adatokat, a célig hátralevő időt és az üzemanyag számításokat. Az adat kazettás rendszerbe feltölthető az előre tervezett bevetés adatai, az automatikus navigációs rendszer a terepadatok alapján frissíti a gép helyzetét. Az RM-8A hajtómű kidolgozottságához a gázsugár fordító, az üzem közben előforduló hibák és a hajtómű pompázs is hozzá tartozik. Részletes PS-37/A fedélzeti rádiólokátor, amely többféle módban használható, a képet szűrőkkel lehet finomabbá tenni, terepakadály érzékelő, memória, levegő-levegő üzemmód.
Az új verzióban teljesen átalakított menürendszer vár, ez az ami már nagyon ráfért a szimulátorra. :) 3D pilótafülkét és nagyfelbontású külsőt kapottt minden alapértelmezett (Cessna 172P, McDonnel Douglas MD 80, Sikorsky S-76, Boeing 737-800, Schleicher ASK 21, Beechcraft Baron 58) légijármű. A játékmotor új fény, hang és robbanás effekt kezelő effektekkel bővült, a realisztikus avionikai rendszereknek köszönhetően minden típus alkalmas az IFR (műszer szerinti) repülésre. A legtöbb kisgépes típus már Garmin G1000 rendszerrel repül. A repülőterek tele vannak élettel, a hátratoló vontatók és az üzemanyag szállító teherautók a játékos és az AI által irányított gépeket is kiszolgálják. Az új épületek és utak jobban szimulálják az európai városokat. Az X-Plane 10-hez készült addonok nagy része az új verzióval is működik, az esetlegesen felmerülő hibákat (pl. nincs tükröződés a gépen) bizonyára javítani fogja a fejlesztője.
csütörtök, 24 november 2016 18:05

Arma 3 - akció a steamen

icon arma3Az alap játék 50%, az Apex Edition 35%, a teljes Bohemia Interactive játékcsomag 63%, az egyes DLC kiadások pedig 50%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg. Az árkedvezmény időtartamáról nem találtam infót, kb. vasárnapig így fog maradni.
csütörtök, 24 november 2016 17:50

DCS: Spitfire LF Mk. IX - motorindítás

icon dcs spitfireKözeledik a repülhető Spitfire, ezért Matt készített egy motorindítást bemutató oktató videót. A gép pilótafülkéje nagyon szép, a motorindítás előtti ellenőrzések pedig nem tartanak sokáig. A Musztáng, az Fw 190 és a Bf 109 után egy újabb légcsavaros típus repülhet a levegőben, már csak egy Normandia térkép kell a boldogsághoz. A Spitfire modul jelenleg 39,99 dollárért vásárolható meg, a megjelenési dátum még nem ismert.
icon dcs nevadaA DCS: World 2.04-es frissítésével együtt érkezett a Nevata térkép vásárlóinak szánt ingyenes kiegészítése is, amely 13 új repülőteret tartalmaz. A Nevada térkép csak a DCS: World 2-vel telepíthető, jelenleg 39,99 dollárért (~11600 forint) vásárolható meg, a 20%-os akció november 28-ig él.
csütörtök, 03 november 2016 20:15

DCS: Spitfire LF Mk. IX - megvásárolható

icon dcs spitfireMár megvásárolható és várhatóan heteken belül repülhető a Spitfire modul. Mostanra már az elvárható DCS minőség a kidolgozottság, a repülési modell és a fedélzeti berendezések modellezésében. A 6DOF pilótafülke teljes egészében egérrel is kezelhető, a Spitfire LF Mk IX típusváltozatra jellemző századjelzések, fegyverzet, műszerek, motor, rádiók, üzemanyag és elektromos rendszer ki és megismerése sok-sok órára le fogja kötni a leendő pilótát. A kiképzésben a gyakorló bevetések, mindezek alkalmazásában pedig a végleges verzióra elkészülő kampány nyújt segítséget. A típusváltozatra jellemző ellipszis vagy vágott végű szárnyvég választható lesz. 20% kedvezménnyel most 39.99 dollárért (~11,100 forint) vásárolható meg.
péntek, 28 október 2016 19:45

DCS: WW2 és Nevada hírek

icon dcs world2Múlt héten szombaton lefutottam azt a terepfutó versenyt (Łemkowyna Ultra-Trail®), amelyre egész évben készültem, így felszabadult egy kis idő, amit az oldal külső és belső ráncba szedésére szeretnék fordítani. Nagyon sok minden maradt ki mostanában, mivel a lényeges hírek péntek este vagy hétvégén jönnek, én meg pont akkor vagyok házon kívül, az infók már elavultak, mire én hazaértem. Szóval DCS. A mai fórumhozzászólást olvasva hirtelen rádöbbentem, hogy milyen sok DCS modul van már, szívesen repülnék az F-5 Tiger II-vel, a Mi-8-al, de leginkább a készülő F-14-el. Hónapok óta rakosgatok össze egy asztali gépet, nem könnyű, amikor az ember futóversenyekre készül. Új cipő, fejlámpa, futómellény, egyéb felszerelések, kaja. A láb mindig kéznél van, ezért egy bizonyos szintig tényleg a futás a legolcsóbb, de onnantól, hogy az ember függővé válik, elkezd sokba kerülni. Szóval készülget a gép, egy csomó alkatrészt jóbarátoktól kaptam (pl. egy Supermicro alaplapot két darab Opteron processzorral és 16 giga rammal), ami nem kifejezetten játékra való, de kezdetnek megteszi. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ha bárki egy kicsit hozzá tud járulni, a menü alatti Donate gombot használva sokat segíthet, köszönöm. A futós/túrázós kalandjaimról rendszeresen beszámolok a családnak, egy külön weboldalra jelenleg nincs időm, ezért itt, a pcpiloton fog egy aloldalt kapni. A ráncfelvarrás után első dolgom lesz a tartalommal feltöltése. Az önfényezés rovat után az aktuális hírről is valamit:
péntek, 30 szeptember 2016 21:05

Junkers Ju 52 3mg4e és Jak-1b modellek

icon il2 bomA Battle of Kuban fejlesztése mellett a gyűjtői típusok is készülnek, a Ju 52 és a Jak-1b 3D modellje néhány héten belül elkészül, a repülési modell munkálatai már folyamatban vannak. A Ju 52 irányítása nem szokványos, a kerékfékeket a gázkarok visszahúzása aktiválta, az ívelőlapok beállítását kezelő kar egyúttal az állítható stabilizátoré is volt. A Ju 52 3mg4e egyike az első katonai célokra készült típusváltozatoknak. A már létező Jak-1 (series 69) szinte teljes átalakításával készült el a Jak-1b (series 127), ezek jelentősen befolyásolják a repülési modellt. Másfajta légcsavar, a MiG-3-hoz hasonló automatikus farokkerék rögzítés, egyszerűsített trim, áramvonalasabb törzs, még több motor kipufogó burkolat, másfajta levegőbeömlő és a csepp alakú kabintetőnek köszönhető jobb kilátás.
csütörtök, 08 szeptember 2016 19:40

Battle of Kuban bejelentés

icon il2 bokAhogy látjátok, továbbra sincs sok időm az oldal fejlesztésére, sem hírek, sem pedig a külső ráncfelvarrására, az utóbbi már bőven megérett a cserére. Hét közben munka, utána erősítő edzés (készülök a tavaszi Spartan Sprint-re), hétvégén meg terepfutás és/vagy futóverseny (két hete lefutottam az első 50 km feletti terep ultra távom :) ), a fennmaradó időben alszom, mert néha azt is kell. Nem szeretnék olyan semmitmondó híreket kitenni, hogy megjelent ez és az, majd hozzácsapok még 10 képet. A hosszabb írásokhoz meg sok idő kell, ami ritkán jön össze. A hírről is valamit. :) Az 1C Games/777 Studios ma jelentette be az Il-2 Sturmovik új fejlesztését, amely a kubáni hídfő hadműveleteit dolgozza fel. A 16 hónapos fejlesztés várhatóan 2017 decemberében fejeződik be, a lelkes rajongók már néhány héten belül, kedvezményes áron előrendelhetik a szoftvert. A kubáni hadszíntér felett sok bevetést repültünk az ős Il-2 online háborúkban, a típusválasztékra most sem lehet panasz:

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!