icon dcs normandy1944A normandiai partraszállás a második világháború egyik döntö hadművelete volt, a térkép a partraszállás utáni időszaknak megfelelően készült. Így már több olyan szövetséges kézben levő repülőtér is rendelkezésre állt, amivel támogatni tudták az 1944 júniusától végrehajtott hadműveletet, A térkép 267x348 kilométer területű, ebben benne vannak a normandiai és a dél angliai, valamint a híres D-nap partraszálló területei, az "Atlanti fal", a változatos normandiai táj, az olyan nagyvárosok mint Caen és Rouen, a Cherbourg- és a Le Havre-i kikötő, valamint 30 repülőtér is. A térkép használja a frissen kifejlesztett technológiákat, sokkal részletesebb és pontosabb bármely korábbinál, valamint többféle évszak is választható.
2017. február 22., szerda 19:50

Mégis lesz Condor 2!

icon condorsoaringAz utolsó Condor hírt 2011 januárjában írtam. Azóta túl sok minden nem változott, de végül nagyon hosszú idő után, Uros (az egyik fejlesztő) egy fórumhozzászólásban elejtette, hogy sok éves munka után a Condor 2 alfa/béta előtti állapotba került. A vitorlázó repülőgép szimulátor jövője, frissítések formájában továbbra is biztosított. A régi Condorral annak idején gyűjtöttem pár tucat órát, az időjárás és a felhőzet ismerete nélkül csak segítséggel ment a feladatok végrehajtása, de a TrackIR és a force feedback-es joystick támogatással minden repülés jó szórakozás volt. Kiváncsian várom az új verzió változásait.
2017. február 19., vasárnap 10:40

DCS: Normandia és B-17G Flying Fortress

icon dcs normandy1944A kezdetekben csak a normandiai partraszállás közvetlen környezetére tervezett térképet a felhasználói visszajelzések alapján alaposan kibővítették. Már a térkép része a dél-angliai partvonal is, az olyan a Brit Királyi légierőhöz tartozó repülőterekkel is mint Tangmere, Ford, Chailey, Funtington, vagy Needs Oar Point. A csapat jelenleg Le Havre városának és kikötőjének építésén dolgozik, ezzel együtt minden város és falu olyan objektumokkal kerül feltöltésre, mint járművek, kocsik, kerékpárok, traktorok, szárítókötelek, stb. A normandiai partvonal mentén készül az "Atlanti fal", a parti ütegekkel és géppuska fészkekkel együtt.
2017. február 06., hétfő 19:40

DCS: AV-8B Harrier II Night Attack felszállás

A Mirage 2000 fejlesztése mellett a McDonnell Douglas AV-8B Harrier II is készül, a Razbam friss (2 napos :) videóján egy nagyon alapbeállításokkal végrehajtott repülés látható. A hajtómű és az aerodinamika, mind-mind a lehető legegyszerűbb. Messze nem így fog viselkedni a gép a levegőben, de már most mindent megtesz, hogy kinyírjon. A Brit Királyi Légierő legjobb képességű pilótái közül sem tudta mindenki végigcsinálni a típusátképzést, az első tucatnyi felszállási kísérlet bizonyára géptöréssel fog végződni. A függőleges fel és leszállás az amúgy túlterhelt géppel egyébként sem fog sikerülni, de így is új embert farag belőled. :) A Night Attack típusváltozatot előrenéző infravörös kamerával (FLIR), a pilóta éjjelátó használatával kompatibilis pilótafülkével és a korábbinál 15%-al megnövelt teljesítményű, 105 kN tolóerő leadására képes Rolls-Royce Pegasus 11 hajtóművel szerelték fel.
2017. január 26., csütörtök 21:40

DCS: AJS-37 Viggen - megjelenés holnap!

icon dcs ajs37 viggenPéntektől a megszokott módon házon kívül leszek, ezért egy tegnap megjelent videóval alapozzuk meg a megjelenést. Remélem, hogy a Leatherneck Simulations nem tolja el a megjelenést pár nappal, mert holnap már nem tudom aktualizálni a hírt. :) A Viggen modul a hivatalos webshopban 47.99 dollárért vásárolható meg.
2017. január 19., csütörtök 19:00

DCS: AJS-37 Viggen - gyakorló és bombázóbevetésen

icon dcs ajs37 viggenBunyap Sims újabb bemutató videói a január 27-én, pénteken megjelenő Vigged modulról. Úgy tűnik, hogy béven lesz tennivaló a pilótafülkében és nem csak hajtóműindítás előtt. Matt Wagner pár nappal korábban egy bombázó bevetésről készített videót töltött fel, azt is érdemes megnézni.
2017. január 16., hétfő 19:35

DCS: AJS-37 Viggen béta videók

icon dcs ajs37 viggenAz utóbbi pár napban több videó is megjelent a béta verziós Viggenről, a legutóbbi Ralfi munkája, aki eddig is remek videókkal szórakoztatta a Youtube közönséget. A Viggen modul január 27-én fog megjelenni.


2017. január 04., szerda 18:40

DCS: AJS-37 Viggen - kézikönyv előzetes

icon dcs ajs37 viggenMég nem végleges, de már fellapozható a Viggen kézikönyv. Lehetnek benne hibák, elírások, hiányzó képek és egyéb infók. A Viggen strapabíró jószág, de nem a végtelenségig. Egy példa: nagy állásszögű repülésnél és/vagy gyors gázkar mozdulatoknál vagy ezek kombinációinál a hajtómű hajlamos a pompázsra, vagyis amikor a turbinalapátokról leválik az áramlás. Az üzemanyag elégtelenül égve akár végzetesen is tönkreteheti a hajtóművet, nem árt észnél lenni. A január 27-i megjelenésig fel lehet készülni a típus üzemeltetéséből, így jó eséllyel nem katapultálással kezdődik az első (rövid) repülés. :)
2016. december 31., szombat 17:40

DCS: AJS-37 Viggen - nem irányított rakéták

icon dcs ajs37 viggenFriss videó a Leatherneck Simulations-tól, a kis magasságból, felugrással célra fordulás után, nem irányított rakétákkal pontosan végrehajtott támadásnak van néhány fontos előfeltétele. Be kell programozni a fedélzeti számítógépet és beállítani a célterület légnyomás értékeit. Kis magasságban repülve lenézni és nyomkodni az egyébként okosan megtervezett számítógép billentyűzetét és tekergetni az üzemmód váltót bizonyára igényel némi gyakorlást. A Viggen DCS modul január 27-től repülhető, az elővásárlással lehet némi pénzt spórolni. Boldog új évet minden olvasómnak, remélem, hogy jövőre több időt tudok az oldal szebbé és jobbá tételével és hírek írásával tölteni. :)
2016. december 24., szombat 10:15

DCS: AJS-37 Viggen és más DCS kedvezmények

icon dcs ajs37 viggen2017. január 27-én fog megjelenni a Leatherneck Simulations AJS-37 Viggen DCS modulja, addig 12 dollárral olcsóbban, 47.99-ért (~14200 forint) tudjátok megvenni. A DCS webshop karácsonyi leárazásában minden 40%-al olcsóbban vásárolható meg, kivéve a:

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!