2015. július 26., vasárnap 13:15

Team Fusion - Bf 109 és Dewoitine D.520

icon il2codNemrég csatlakozott a TF csapatához egy tehetséges modellező, az első képen a készülő Beaufigter pilótafülkéje látható. A Bf 109E-7 póttartály, valamint a Bf 109F típusváltozat modellezése is folyamatban van. Új típus is készül a francia Dewoitine D.520 képében, a 920 lóerős, 12 gebgeres Hispano-Suiza 12Y motorral készült típus csapatszolgálatba állítását a hűtési és motor problémák késleltették. A szükséges áttervezéseket követően a típus 1940 áprilisára lett bevethető. A Bf 109E-nél kisebb csúcssebesség elérésére volt képes, de a messzernél jobban manőverezett. A németek 1940. május 10-én támadták meg Franciaországot, a 228 legyártott D.520 példányból mindössze 75 volt bevethető. Az első Lufwafféval vívott légiharcra május 13-án került sor, a GC I/3 repülőszázad pilótái három Henschel Hs 126 és egy Heinkel 111-et lőttek le, saját veszteség nélkül.
2015. július 23., csütörtök 19:30

DCS: L-39C Albatros előrendelés

icon dcs l39A mai bejelentés szerint az L-39C Albatros béta verziója 2015 szeptemberétől lesz kipróbálható. Professzionális (PFM) repülési modell, két fővel repülhető gép (bár a kiadásra ez még nem készül el), egérrel kezelhető interaktív pilótafülke, részletes és nagyon pontos repülőgép modell várja a vásárlót. 6DOF pilótafülke, teljesen modellezett műszerek, fegyverzet, hajómű, rádiók, üzemanyag, elektromos és hidraulikus rendszer. Ha minden igaz, akkor egy szuper alapkiképző/oktató típust fogunk kapni. Jelenleg 39.99 dollárért (~11,300 forintért) vásárolható meg a DCS webshopban.
2015. július 20., hétfő 21:30

DCS World 2 - frissített térkép

A készülő térképek (Nevada, Hormuzi szoros, Normandia) mellett a jelenlegi Krím félsziget Kaukázus/Grúzia is megújul. A ma közzétett videón az instant action bevetések láthatók, így könnyen összehasonlítható a jelenlegi DCS verzióval. A többivel együtt alfa verziós térkép nagy részben a korábbival azonos épületeket, textúrákat és magassági adatokat használja, még ugyanazok a földi robbanások és a felhők is, így nem kiugróan nagyok a változások. Ugyanakkor a sokkal jobb fényrendszer, árnyék kezelés és atmoszféra effektek már láthatóak. Az alap DCS World 2 és ezzel együtt a frissített Kaukázus/Grúzia térkép továbbra is ingyenesen lesz majd elérhető.
A SimHQ és újabban a Mudspike szerzője, BEACHAV8R kipróbálta a DCS: World 2.0 előzetes alfa (fejlesztés alatt álló) verzióját. A jelenleg használható (=régi) DCS motor korlátai miatt a légcsavaros típusok jól sikerültek, de nem elég jól. Az új EDGE grafikus motor már sokkal jobb munkát végez, könnyebb észrevenni a távolban repülő gépeket, jobb a fényrendszer és a vizuális megjelenítés (elfolyó olaj és hűtőfolyadék, füst vagy kondenzcsíkok nagy magasságban). 15 AI P-51D összeeresztése 15 Bf 109K-4-el letérdeltette a régi rendszert, a DCS World 2.0 "vajsimán" futott. A grafikus rendszer korlátait feszegetve 30 Mustang és 15-15 Bf 109 és Fw 190 AI légiharc következett. A grafikus effekteket a legjobb minőségűre állítva lövedékek repkedtek mindenfelé. néhány gépből dőlt a füst, a hűtőfolyadék és az olaj, a grafikus teljesítménnyel nem volt gond. A kérdés az, hogy ezt mennyire fogja befolyásolni a második világháborús objektumok, (pl. a 88 mm-es Flak 88 légvédelmi ágyú). Az eddigiek alapján a DCS World 2.0 motorja sokkal jobban kezeli a lövedékek és füst effekteket. A második világháborús témához készül a Normandia térkép, a modernebb típusok kedvelőinek pedig a nevadai kiképző és teszt (Nevada Test and Training Range), valamint a Hormuzi szoros. A teszt egy i7-4770K processzoros, Nvidia GTX 970 videokártyával felszerelt PC-n futott.
2015. július 11., szombat 15:10

DCS: World 2.0 - Nevada helikopterrel

Lassan egy havonta megjelenő színes női magazin is frissebb, mint az itteni hírek szekció. Nyár van, minimális időt töltök a gép előtt ülve, futok, teljesítménytúrázom, kerékpározom és úszom. Ne haragudjatok, én is szeretném, ha egy nap 48 órából állna (biztos mondtam már). :) Az önsajnálatnak vége, ma került a szemem elé a július 4-i DCS World 2 stream felvétele, amin Matt helikopterrel repüli be a Nevada térkép sűrűbben lakott részét, a Nellis repülőbázist és Las Vegas városát. A bázis nem 100%-ban az eredeti másolata, túl sok munka lenne mindent precízen lemásolni. A grafikus teljesítmény javítása érdekében a gépek állóhelyeiről is eltűntették a nap árnyékolókat, elég sok poligont megspórolva ezzel. Minden telefon vagy villanypóznával, fával ütközés következményekkel jár, a sérülés mértéke az ütközés sebességétől is függ. A robbanások megjelenítése még a régi DCS World-ből származik, a grafikus szaki jelenleg a kazettás bombák robbanásának megjelenítésén dolgozik. Még valami, a DCS World 2.0 nyers, fejlesztői verziója 48 GB tárhelyet foglal, a kiadott verzió várhatóan ennek a fele lesz.
2015. július 04., szombat 11:40

Team Fusion - DB 601A és Merlin III motorok

icon il2codA nyári pihenő mindenkinek jár, a Team Fusion csapata azért nem áll le teljesen a melóval. A hangeffektek minősége legalább olyan fontos, mint a szép grafika, vagy a repülési modell, a tegnap közzétett videón a messzer Daimler Benz DB 601A és a Rolls-Royce Merlin III motorok hangja élvezhető. A videó végén a térkép tervezőt mutatja be a TF, a két első képen a Wellington bomba célzókészüléket, a harmadikon pedig a Beaufigter kabinteteje látható.
A június 21-i élő videostream után itt a most vasárnap esti stream felvétele, ezúttal a teljes anyag, Matt kommentárjával együtt. Sok hasonlóság van az előzővel, ezért elsőre azt hittem, hogy ez az egy héttel korábbi (thx Béla). Az előző hírben lényegében minden benne van, a valamivel több, mint 1 órás anyag csak időmilliomosoknak. :)
2015. június 23., kedd 20:00

DCS: World 2.0 - Nevada és az újdonságok

Nekem már túl későn, 21-én este 8-kor indult Matt Wagner (az Eagle Dynamics producerének) élő stream videója a DCS: World 2.0-ról, a nézők által rögzített felvételeket pedig gyorsan töröltették a youtube-ról. Néhány kép felkerült a fórumba, de videót mostanáig nem láttam belőle. Ma végre felkerült egy engedélyezett verzió, amiben érdekes dolgokat láthatunk. A rendszerbeállítások menüben az objektumokat nagyobb méretűvé lehet varázsolni, akinek gondja van a légi célok szemmel megtalálásával és követésével, segítségére lehet az opció. Az új multiplayer menüben már többféle módon sorba lehet rendezni a szervereket (ping, játékosok száma, stb.), sokkal jobb bevetés tervező (műhold nézettel, a játékon belül használt textúrákkal), sokkal jobban konfigurálható AI (utánégető használat, milyen esetekben szabadulhat meg vészleoldással a külső függesztményektől, rádiócsend) készül. A jó szeműek a főmenüben kiszúrhatták az F-5E ikonját, vagyis a Northrop szuperszonikus könnyű vadászrepülőgép típusa szintén repülhető lesz majd. A Nevada térkép nagyon részletes és szép, a környéket ismerőknek elég az ismertebb pontokat követni, nem fognak eltévedni. Újabb jó hír, hogy már nem lehet átrepülni az erdőkön, a fának ütközés már létező probléma. :) A hangeffekteken is sokat javítottak, az F-15C utánégetőjének fokozatait a hang után meg lehet mondani, nem feltétlenül kell az üzemanyag fogyasztást nézni. Mostantól Matt elvileg minden hétre tervez egy ehhez hasonló videostreamet, ezért érdemes feliratkozni a twitch.tv csatornájára.
2015. június 20., szombat 08:25

Battle of Moscow - I-16 Rata

icon il2 bomElőször is, a június 22-től a Battle of Stalingrad standard edition 49.99, a premium edition pedig 79.99 dollárba fog kerülni. A sztálingrádi hadszíntér ősszel egy további térképpel fog bővülni, ez a hadművelet korábbi állapotának és az évszakoknak megfelelően készül el. A Battle of Moscow fejlesztése a jelenlegi verzióra is jó hatással van, az új fejlesztések itt is meg fognak jelenni. Előre megvásárolható lesz a Battle of Moscow standard edition is, 49.99 dollárba fog kerülni. A vásárlás június 22-től lehetséges, a Szovjetunió ellen 1941. június 22-én ezen a napon indult meg a német Barbarossa hadművelet. A Battle of Moscow (a továbbiakban: BOM) korai elérésű kipróbálható verziója a tervek szerint júliustól lesz elérhető, az első repülhető típus pedig a Polikarpov I-16 "Rata" lesz. A régi Il-2ből ismert zöld nyomjelzőket okádó ("lézerező" :) ) I-16 után, augusztusban az MC.202, szeptemberben a P-40 E-1, októberben a Bf 109E-7, novemberben pedig a Bf 110E-2 fogja követni a tervek szerint. Néhány kép az I-16 modellről:
2015. június 18., csütörtök 18:25

DCS: World 2 hírek - 2015 június

Hat hónap kemény munka után, a legjobb szándék ellenére sincs még készen a DCS: World 2 a nyilvánosan kipróbálható alfa verzióra. A kiadás előtt még el kell készülnie a multiplayer kezelőfelületnek, ami feltétlenül szükséges a több személyzetes (L-39, UH-1H, Hawk, stb.) típusokhoz. Egyetlen futtatható állományba vonják össze az eddigieket, így a műhold nézet használhatóvá válik a bevetés tervezőben, 3D objektumok az enciklopédiában és a bevetés tervezőben, gyorsabban töltődnek be a bevetések és sokkal stabilabban fog futni. A DirectX11-re váltással folyamatosan új módokat találnak a teljesítmény javítására, ami különösen fontos az új VR (virtuális valóság) eszközök nagy grafikus teljesítmény igényei miatt.

Témák

Köszönjük a támogatást! Thank you for your support!